BIO


ENG

Barcelona 1927 - 2008. Carles Planell began to paint around 1948 in a career derived from Picassian schematics. Influenced first by Picasso, later he refined his art, arriving at a disciplined arrangement of the space that led him to pay tribute to Luca Pacioli.

Carles Planell He was a member of the Cercle Maillol (Maillol Circle) of a group of Catalan artists, created in 1946. It was unveiled in 1953 at the Municipal Exhibition of Fine Arts. In 1955 he obtained a bronze medal at the Alexandria Biennial. Since then, he has participated in numerous exhibitions in various countries, often part of the Sílex Group together with Rovira-Brull, Eduard Alcoy, and Hernández Pijuán.

In Barcelona, ​​Carles Planell attended the Salón de Octubre and was a founding member of the Salones de Mayo. In 1959 he was part of the so-called Barcelona School, and in 1960 he participated in the Venice Biennale and in the Guggenheim museum in New York, among other exhibitions. Carles Planell's fruitful creative itinerary was characterized by a concern for spatial structuring, a rigorous mental order, and the application of mathematics and proportion. Progressively, Carles Planell was incorporating into the space of the Renaissance canon figures, creatures and objects of a rich and enigmatic symbology that told complex stories as if they were transcriptions of dreams with a methodical diction, a refined elaboration and an exquisite result.

CAT

Barcelona 1927 - 2008. Carles Planell va començar a pintar cap a 1948 en una trajectòria derivada de l'esquematisme picassià. Influït primer per Picasso, posteriorment va depurar el seu art arribant a una disciplinada ordenació de l'espai que el va portar a retre homenatge a Luca Pacioli.

Carles Planell Va ser membre de l'Cercle Maillol (Cercle Maillol) d'una agrupació d'artistes catalans, creada el 1946. Es va donar a conèixer el 1953 a l'Exposició Municipal de Belles Arts. El 1955 va obtenir medalla de bronze a la Biennal d'Alexandria. Des de llavors, va participar en nombroses exposicions a diversos països, integrat sovint en el Grup Sílex costat de Rovira-Brull, Eduard Alcoi, i Hernández Pijuan

A Barcelona Carles Planell va concórrer a el Saló d'Octubre i va ser societari fundador dels Salons de Maig. El 1959 va formar part de l'anomenada Escola de Barcelona, ​​i el 1960 va participar a la Biennal de Venècia i en l'exposició del museu Guggenheim de Nova York, entre altres exposicions. El fructífer itinerari creatiu de Carles Planell es va caracteritzar per una preocupació d'estructuració espacial, per un rigorós ordre mental i per l'aplicació de la matemàtica i la proporció. Progressivament, Carles Planell va anar incorporant a l'espai de cànon renaixentista figures, criatures i objectes d'una rica i enigmàtica simbologia que van narrar complexes històries com si de transcripcions de somnis es tractaran amb una dicció metòdica, una elaboració refinada i un resultat exquisit.

ESP

Barcelona 1927 - 2008. Carles Planell empezó a pintar hacia 1948 en una trayectoria derivada del esquematismo picassiano. Influido primero por Picasso, posteriormente depuró su arte llegando a una disciplinada ordenación del espacio que le llevó a rendir homenaje a Luca Pacioli.

Carles Planell Fue miembro del Cercle Maillol (Círculo Maillol) de una agrupación de artistas catalanes, creada en 1946. Se dio a conocer en 1953 en la Exposición Municipal de Bellas Artes. En 1955 obtuvo medalla de bronce en la Bienal de Alejandría. Desde entonces, participó en numerosas exposiciones en diversos países, integrado a menudo en el Grupo Sílex junto a Rovira-Brull, Eduard Alcoy, y Hernández Pijuán

En Barcelona Carles Planell concurrió al Salón de Octubre y fue societario fundador de los Salones de Mayo. En 1959 formó parte de la llamada Escuela de Barcelona, y en 1960 participó en la Bienal de Venecia y en la exposición del museo Guggenheim de Nueva York, entre otras exposiciones. El fructífero itinerario creativo de Carles Planell se caracterizó por una preocupación de estructuración espacial, por un riguroso orden mental y por la aplicación de la matemática y la proporción. Progresivamente, Carles Planell fue incorporando al espacio de canon renacentista figuras, criaturas y objetos de una rica y enigmática simbología que narraron complejas historias como si de transcripciones de sueños se trataran con una dicción metódica, una elaboración refinada y un resultado exquisito.